sunnuntai 11. toukokuuta 2014

Uutisseurantatyö


Keräsin uutisia, jotka koskevat politiikkaa, urheilua/Sotshin olympialaisia ja ihmisoikeuksia.
Urheilu:
Iltasanomissa julkaistiin 21.2.2014 jääkiekkouutinen koskien, Venäjän häviötä Suomea vastaan Sotshin olympialaisissa.
Uutisvuoksi julkaisi 21.4.2014 Maxim Tretjak pomputteli kiekkoja ja joutui vaihtoon.
 Politiikka:
Iltasanomat julkaisivat 5.4.2014 uutisen, jossa Ukraina uhkaa haastaa Venäjän välimiesoikeuteen.
Yle uutiset: 19.4.2014 Venäjä antaa Pohjois-Korealle miljardivelat anteeksi.
Ihmisoikeus:
Sananvapaus heikkenee entisestään Venäjällä julkaisi Yle.fi uutisissaan 24.3.2014.
Iltasanomat julkaisivat 22.4.2014 uutisen: "Venäjän facebook" Putinin miesten käsiin- laajeneeko Kremlin ote sosiaaliseen mediaan?

Uutisia on lisää, mutta en tiedä mihin kategoriaan ne kuuluvat. Edellä mainitut uutiset valitsin, koska ne antavat erilaisen kuvan Venäjästä uutisina. Kuten, kaikki tietävät Ukrainan ja Venäjän tilanteen, uutinen Pohjois-Koreaan liittyen ihmetyttää minua. Venäjä aiheuttaa sotatilanteen muualla ja antaa muualla miljardivelat anteeksi?
Sananvapaus on aina ollut huono Venäjällä, miksi? Siksikö ettei Venäjän johtajat kestä kuulla kritiikkiä omista teoistaan?
Kyseiset uutiset herättävät ajatuksia ja kysymyksiä. Venäjällä tapahtuu paljon, oli Sotshin olympialaiset ja sitten tuli Krimin kriisi. Nämä ovat aivan vastakohdat toisilleen, niin aiheina kuin tunnelmaltaan. Olympialaiset olivat mukava asia, mutta Krimin ja lähinnä Ukrainan tilanne on kamala. Aina saa sellaisen käsityksen, että Venäjä on kaiken pahan alku ja juuri, miksiköhän?
Uutisten perusteella oma käsitys Venäjää kohtaan ei ole muuttunut. Onhan jokaisella maalla ongelmansa, mutta sotilaallinen toiminta pitäisi olla VIIMEINEN keino. Tässä tapauksessa se tuntui suunnitellulta ja ennen aikaiselta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti